Nytt torgmöte mot Nato!
11 september, 2022

Nytt torgmöte mot Nato!
Åter samlades ett tiotal aktivister från olika föreningar och partier till ett torgmöte mot Nato lördag 10 september. Det sammanföll med Uppsalas kulturnatt. Vi hade tre talare, Lars Drake från Nej till Nato, och Lasse Björkblom och Mario Sousa från Kommunistiska Partiet. Mycket folk på stan, många utdelade flygblad, en del intressanta diskussioner och många sympatier för vår banderoll, Nej till svenskt Natomedlemskap. De allra flesta som kom förbi vårt torgmöte var positiva mot oss, det vill vi påstå. Hade vi en demokratisk möjlighet att bemöta Natoanhängarna i en valkampanj inför en folkomröstning om Nato, hade vi sopat golvet med ja-sidan. Men så blir det inte. Makteliten vet att de inte har någon chans i en folkomröstning och då blir det ingen folkomröstning om Nato. Men kampen fortsätter. Folkopinionen ska segra.

All-focus