UNT och arbetsrätten
4 oktober, 2020

UNT:s  Johan Rudström attackerar arbetsrätten med Svensk Näringsliv i ryggen. ”LAS öppnar dörren för ny borgerlig samsyn” rubriceras hans ledare den 3/10.  SD får här komma in i värmen vars antifackliga politik Liberalerna  delar  men Rudström ”glömmer ”att nämna partiet.  Utan SD:s stöd och Löfvens svek med L och C i Januariöverenskommelsen går det nämligen inte att hota med en lagstiftning som gör en stor del av lönearbetarna närmast rättslös  vad gäller sin anställning

Vad är alternativet till att behålla allt som det alltid varit frågar sig Rudström och fortsätter med illa dolt arbetarhån -att knacka på dörren till Amazons HR-avdelning och framföra sina krav?  Likt Carl Bildt förespråkar ledarskribenten ”den enda vägens politik” Den som leder till kapitalets diktatur och i Bildts fall ändade i folkmordet i oljans Sudan.  Nedgörande av LAS lär inte precis hjälpa de med svag ställning på arbetsmarknaden dit invandrare/flyktingar hör och som Liberalerna i sin retorik omhuldar men SD gör säkert high five

För  folkviljan har Rudström inget till övers, annat vore om han vågade föreslå en folkomröstning i denna viktiga fråga med lika tilldelning av propagandaresurser.

Vad gäller Löfvens svek bör han påminnas om vad en annan socialdemokratisk statsminister en gång hävdade i den sociala frågan:  ”Människovärdet är rätten till hälsa och arbete, utbildning och social trygghet. Dessa rättigheter, demokratins rättigheter – får inte vara förbehållna ett visst skikt i samhället. De måste vara hela folkets egendom.” – Olof Palme

Hans Johansson