Demonstration: solidaritet för de hungerstrejkande palestinerna
9 maj, 2017

Den 17 april inledde 1.500 palestinska fångar i ockupationsmakten Israels fängelser en kollektiv hungerstrejk. Det är en protest med livet som insats. Hungerstrejken riktar sig mot de omänskliga förhållanden som Israel tar till för att knäcka fängslade palestinierna. Den riktar sig också mot Israels användande av ”administrativ förvar”. Det innebär att ockupationsmakten tar sig rätten att hålla palestinier fängslade utan rättegång.

I lördags (6 maj) hölls en demonstration för att stödja och upplysa om de hungerstrejkande palestinska fångarna.  Det var ett högljutt och stridbart sällskap på uppemot 100 personer i demonstrationståget. Slagorden var ”bojkotta Israel”, ”frihet åt alla”, ”leve Palestina”, m.m.

Efter att vi tågat höll det tal på Stora torget. Från oss i Kommunistiska Partiet hölls tal av Lasse Björkblom. Fayek Saleh höll tal för Palestinska Folkets Förening. Där till tillkom även flera talare från andra organisationer.