Insändare: 6-timmarsdagen ett måste.
5 mars, 2017

Varför ska vi ha ett samhälle där vissa människor jobbar sig allvarligt sjuka, medan andra inte får arbeta alls?

Fördelarna med kortare arbetstid är ju omvittnat positiva, allt ifrån äldreomsorg/vårdboenden till Toyota i Göteborg. Personal har uttalat stor tillfredsställelse där man provat att korta arbetsdagen. Det är på tiden att Uppsala Kommun/Landsting tar tag i frågan om arbetstiden. I Varberg och Falkenberg har Kommunalarbetareförbundet drivit namninsamlingar för sex timmars arbetsdag.Vad hindrar Uppsala att följa dessa exempel? Vid Kommunals senaste kongress handlade ett stort antal motioner om sextimmars arbetsdag. Det sägs att vi har en feministisk regering, här kan ju detta konkretiseras i handling till förmån främst för de huvudsakligen kvinnodominerade arbetsplatserna inom vård/äldreomsorg genom att verka för en kortare arbetstid.

Hans Johansson
Kommunistiska Partiet, Uppsalaavdelningen