Palestinademonstrationen i Uppsala 5 oktober.
6 oktober, 2024

I snart ett år har Uppsalaborna demonstrerat i solidaritet med Palestina. Men kämpaglöden är på toppen, avtar inte! Stor demonstration genom stadens centrum avslutade på Stora torget där vår kamrat Lars Björkblom var en av talarna.

https://drive.google.com/file/d/1n0Qe23l2xaoIFRCBoRBXDsOwFdqzt91X/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/12klaD10QkqfVOMrr-62YrzSAwJYdqA2e/view?usp=sharing

Tal Palestinska Folkets Förening
https://drive.google.com/file/d/1vd_MJYkDz4msEp-mfHhb9ZQs8qEkYlNs/view?usp=sharing

Tal Lars Bjökblom, Kommunistiska Partiet
https://drive.google.com/file/d/1oBBkXMkkx5wxx930FQzXikrHhoDVmhhv/view?usp=sharing

241005 Lars Björkblom Tal Palestinademonstrationen i Uppsala

Mahatma Gandhi, ledaren för den indiska frihetskampen under 1930- och -40-talen, fick en gång frågan vad han tyckte om ”västerländsk civilisation”. Det skulle vara en bra idé, sa Gandhi.
Han fick i varje fall inte se idén omsättas i verkligheten. Och ingen annan heller.

Andra världskrigets terror och folkmordet på Europas judar visade åter det västerländska herrefolkets rätta ansikte. Och kriget var inte ens över innan de belevade demokraterna i väst började anlita nazister och deras samarbetsmän (en Werner von Braun, en Gehlen, en Stepan Bandera) för att fortsätta Hitlers krig mot Sovjetunionen.

I Grekland, Malaysia, Filippinerna, Indonesien, Vietnam och Korea, slog sig de västerländska regimerna samman med Tysklands och Japans fascistiska medlöpare för att slår ner motståndsrörelsen och återställa sina kolonialvälden. Apartheidstater i Sydafrika och Rhodesia beväpnades mot befrielserörelser och hotande kommunister.
En alldeles ny kolonial- och apartheidstat, Israel, upprättades, beväpnades och finansierades i Palestina där halva befolkningen fördrevs.

Och på hemmaplan fortsatte ”The land of the free” att tillsätta och stödja en oändlig rad av militära gorilladiktaturer i Latinamerika, och mörda miljoner fattiga arbetare och bönder som krävde ett anständigt liv.

”Västerländsk civilisation”? Ta er i arslet!

De vill att vi ska glömma Vietnam, Laos, Kambodja, Chile, Indonesien, Libyen, Kongo, Jemen, Syrien, Irak och Afghanistan. De talar om frihet, demokrati, mänskliga rättigheter, kvinnors rätt att gå i skolan och en ”regelbaserad världsordning” – men bara om det riktas mot Ryssland, Kina, Kuba och alla andra som inte underordnar sig deras eget världs-herravälde.

Det eviga stödet till Israel, de aldrig sinande vapenleveranserna, de fantasifulla ursäkterna för folkmord, terrorbombningar av civila, sjukhus och skolor, den hänsynslösa terrorn som riktas mot tusentals enskilda personer med hjälp av teknologisk överlägsenhet – visar att den ”västerländska civilisationen” är kvar på samma nivå som på 1890-talet när brittiska lorder och den ”fria” pressen jublade över Winston Churchill när han lät meja ner motståndsmän i Sudan med moderna kulsprutor.

Tänk er att Ryssland preparerade tusentals personsökare och mobiltelefoner och raderade ut en stor del av statsledningen i Ukraina, med tusentals helt oskyldiga civila skadade, tänk er riktade mord mot Zelenskij och ukrainska ministrar och diplomater, tänker er att hela Ukraina bombades tillbaka till stenåldern och så gott som hela befolkningen drevs på flykt. Vilket ramaskri skulle vi inte uppleva från västerländska politiker och medier! ”De är ju som vi!” som EU:s ordförande von der Leyen utbrast om ukrainarna härom året.

Just så! De är vita västerlänningar som villigt underordnar sig det amerikanska imperiet, säljer ut sin ekonomi till amerikanska storbolag och dyrkar USA:s gamla nazistiska agent Stepan Bandera. Här har det självgoda västerländska etablissemanget inget problem med antisemitismen!

Men palestinier, libaneser, jemeniter, irakier osv är bara ännu en drös av alla namnlösa, ansiktslösa, ociviliserade blattar som utmanar vår västerländska civilisation, vårt välvilliga världsherravälde och vår israeliska vakthund i Mellanöstern och som vi därför saklöst mejar ner med kulsprutor, napalmbomber, preparerade personsökare och allt vad vi i vår militära, ekonomiska och teknologiska överlägsenhet kan komma på.

Men den hänsynslösa terrorn, föraktet mot FN och internationell lag, rasismen och hatet mot alla som inte faller på knä, censuren och likriktningen av medierna är tecken på att västerlandets makthavare inte är helt övertygade om att deras imperium ska bestå så länge till.

Leve det palestinska och libanesiska, folkliga och väpnade motståndet!
Krossa den sionistiska apartheidstaten!
Befria Palestina från floden till havet!