1 Maj 2019 med Kommunistiska Partiet.
1 maj, 2019

Uppsala!
1 Maj 2019 med Kommunistiska Partiet.
Slagorden i kommunisternas demonstrationståg tog upp verkliga och viktiga politiska frågor som säkert stödes av många utanför våra led:
Sossepampari är klassförräderi – Rätten att strejka försvarar vi!
Bojkotta Israel – Befria Palestina
Mer till pensionärerna – Inte till miljardärerna
Kamp mot USA imperialismen
Erik Pelling lär dig veta hut – allmän egendom ska inte säljas ut!
Den sista mot kommunstyrelsens ordförandes Pellings försäljningshysteri av kommunens egendom till förmån till byggkapitalet.
Tåget gick till Stora torget där huvudtalaren var avdelningens ordförande John Dolve, ett mycket uppskattat tal som tog upp de viktiga kampfrågorna i världen och inte minst i Uppsala. Palestinska Folkets Förenings talare, Mariam Shahin, berättade och upplyste om kampen i Palestina och visade hur den internationella solidariteten är viktigt för kampens framgång. För föreningen RESOLVER, solidaritet med Venezuela, talade Guillerme Garroz som informerade om de senaste händelse med ett statskuppsförsök som slogs ner av stora folkmassor som intog gatorna för att försvara sin revolution. På mötet sjöng Karl Sundström ett par visor som stark applåderades av de närvarande. I demonstrationen deltog ca 70 personer och på demonstrationsmötet ca 90. En ökning från föregående år med glädjande nog ett antal nya ansikten. Mötespresentatör var Agneta Nordin. Efter demonstrationsmötet följde en lättlunch på Bokhandeln Röda Stjärnan där ca 35 personer deltog. Under 1 Maj samlades 774 kronor till sommarens Höj Rösten-turné.
Ett bra 1 Maj som ger oss all anledning att fortsätta den politiska kampen!

John Dolve

Mariam Shahin

Guillermo Garroz

Agneta Nordin

Karl Sundström

Demonstrationståget