Röd lördag med torgmöte och offentligt möte om 6 timmars arbetsdag.
2 april, 2019

Uppsala

Lördag 30 mars fanns kommunisterna på torget i Gottsunda för att agitera för 6 timmar arbetsdag. Talet hålls av Agneta Nordin och Vera Peterson. Många förbipasserande som hade åsikter som de gärna ville diskutera. De flesta ansåg att 6 timmars arbetsdag var en nödvändighet och det måste införas, om inte nu inom snar framtiden. Proletären såldes med framgång och flygbladen tog slut. Alltid trevligt att komma till Gottsunda. Elva aktivister deltog.

Strax efter öppnades Röda Stjärnan för ett möte om 6 timmars arbetsdag där Vera Peterson Kommunistiska Partiets kvinnopolitiska sekreterare håll ett utmärkt tal i ämnet. Talet kommer snart att finnas på Uppsalaavdelningens hemsida och rekommenderas till studier. Det är en riktig bra sammanfattning av diskussionerna om 6 timmars arbetsdag med de argumenten som behövs i vårt opinionsarbete.