Palestinademonstration i Uppsala lördag 21 september.
22 september, 2024

Stor Palestinademonstration och solidaritet med Gaza tog också upp solidariteten med folket i Libanon mot Israels attacker. Hundratals skanderade slagord i stadens centrum för Gaza och Libanon. Demonstrationens organiserades av Palestinska Folkets Förening vars talare var Shaimaa Abusultan. Kommunistiska Partiets talare var Mario Sousa. Demonstrationen avslutades med en dikt från Gaza.

https://drive.google.com/file/d/1wyx0v87kZPjU1gc9w7yMarvE9ywMr6g7/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1RnTt1lTx3Nfpvo9UPBEG66twuexw8j6B/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1VPcuAGf9xFSxDS0y84hgACjEWf458NE3/view?usp=sharing

Tal av Shaimaa Abusultan, Palestinska Folkets Förening
https://drive.google.com/file/d/1JrTUlPrPf19E8x5x9Bk1IXVeMutEurxf/view?usp=sharing

Tal av Mario Sousa, Kommunistiska Partiet

Palestinavänner!
Israels attacker på Libanon denna vecka visar än en gång att Israel är en terroriststat som använder mord för att skrämma och tysta ner alla som motsätter sig dess rasistiska politik.
Massmedian i väst rapporterar att Israel attackerade soldaterna i Hezbollah, Godspartiet i Libanon, genom att sätta in sprängmedel i deras personsökare, woki toki med mera.
Det stämmer inte.
De flesta offer i Libanon är inte Hezbollahs soldater, utan är civila.
Det är kvinnor och barn, sjuksköterskor, läkare, ambulansförare, mödrar och fäder.
Det är människor som i sin vardag, i kontakt med familjen eller i sitt yrke, använder elektroniska hjälpmedel.
Sionisterna i Israel visste att det skulle bli så, att de flesta offer skulle bli civila.
Sionisterna visste att skadan på Hezbollah skulle bli minimalt.
Men de sprängde ändå.
Sionisterna gjorde det därför att de behövde en propagandakupp om sionisternas överlägsenhet och tekniska styrka som sionisterna visste västs massmedia villigt skulle sprida vidare.
Sionisterna behövde en propagandakupp för att dra världens uppmärksamhet dels ifrån det att staten Israel går på knä ekonomiskt och socialt, men främst för att dra uppmärksamheten från kriget i Gaza.
Både från de ständiga massaker på Gazas folk som har fått världen att resa sig i solidaritet med Gaza och Palestina med miljontals människor på gator och torg vecka efter vecka, månad efter månad, i stora demonstrationer.
Men främst behövde sionisterna en propagandakupp för att dra världens uppmärksamhet ifrån det att efter ett år av krig mot Gaza har Israel inte kunnat stoppa motståndet, inte kunnat kuva palestinierna. Dra världens uppmärksamhet ifrån det att motståndet lever och är stark efter ett år av sionisternas krig, fruktansvärda krigsbrott och folkmord, att sionisterna inte kan få stopp på upproret i Gaza, en till yta liten lands remsa.
I Gaza har sionisterna visat inför hela världen att de är svaga, de har visat hur svaga de är. I Gaza har sionisterna förlorat hundratals soldater och motståndet lever och fortsätter och ger aldrig upp. Därför behövde sionisterna en propagandakupp i Libanon.
Palestinavänner!
Det finns bara en lösning till de problemen som sionisterna har orsakat i Palestina.
Att den rasistiska staten Israel upphör för att ge plats åt ett fritt och demokratiskt Palestina där alla människor har samma rättigheter oberoende av religion.
En person en röst! Så kan det bli fred i Palestina.
Från floden Jordan till Medelhavet.
Och sionisterna kan sticka åt helvete där de hör hemma.
Leva Palestina!
Krossa sionismen!
Kampen fortsätter!