Återigen en stor och militant Palestinademonstration i Uppsala 15 juni. Vi var nära tusen!
15 juni, 2024

Denna dag gick barnen först i demonstrationståget. Ett trettiotal småbarn gick i två rader främst i tåget. De demonstrerade för de över 16.000 barn som mördats av Israel. Ett känslosamt inslag i denna mycket viktiga och dramatiska fråga om kampen för ett fritt och demokratiskt Palestina.
Dagens talare var Norha Abusultan från Palestinska Folkets Förening och Mario Sousa från Kommunistiska Partiet. Se deras tal här. Se även 2 video från demonstrationen.

Norha Abusultans tal:

https://drive.google.com/file/d/1gv0-XSOJejM8YXBABSD6LfY4SCiNM4Pb/view?usp=sharing

Mario Sousas tal:

https://drive.google.com/file/d/1LpVv1f59qFWDju5PXef-o6A0lzjBw0Eq/view?usp=sharing

Palestinavänner!
Varje demonstration i Uppsala och varje demonstration över hela världen vecka efter vecka är mycket viktiga för att visa den stora internationella solidariteten med Palestina mot Israel och sionisternas attacker. Men också mycket viktig för att sanningen om kampen i Palestina ska bli känd.
Israels och sionisternas har tillgång till tidningarna, radio och Tv för att sprida propaganda och lögner. Se upp, det kan ibland vara svårt att inte påverkas.
Israel och sionisterna pratar om motståndskampen som våld och terrorism,
Vi Palestinavänner visar vad som händer på riktigt, i verkligheten.
En av de stora lögnerna som Israel och sionisterna spred över hela världen är påstående om massvåldtäck under den palestinska attacken den 17:e oktober. Vi fick läsa om det i tidningarna, se och höra nyheter i radio och tv. Det är sådant som berör människor, som får folk att tvivla på rättvisa i motståndskampen, det är det sionisterna vill. Sionisterna vill kriminalisera motståndskampen inför hela världen.
Men, det är nu bevisad, det fanns ingen sanning i deras påstående.
FN skickade en uppdragsgrupp med rättsläkare till Israel för att undersöka Israels bevis och påstående om våldtäck. Efter att ha undersökt 5000 bilder och 50 timmar video kom FN:s grupp till den slutsats att inga tecken på våldtäcken kunde ses, inga indikationer för sexuellt våld kunde identifieras, att det inte fanns några bevis alls för våldtäck den 17:e oktober.
Så är sanningen. Det borde ha stått i tidningarna, det borde ha stått i UNT här i Uppsala som alltid sprider sionistisk propaganda, som då spred Israels lögner om våldtäcken. Men om FN:s rapport tyger tidningarna, radio och tv. Vi får sprida sanningen.
Palestinavänner,
Israel är ett land byggt på lögner. Från första början. De vill få folk i världen att tro att de kom till ett land utan folk, att i Palestina inte fanns några människor, att det var bara öken, att det var fritt för sionisterna att bosätta sig där.
Sanningen vet vi, är att i Palestina sedan många generationer bodde ett välmående folk. Med våld och folkmord tvingade sionisterna palestinierna att fly för livet och ockuperade deras land. Och sionisterna försökte gömma deras brott. De rev hela palestinska byar och städer, jämnade de med marken, forslade jordmassa över ruinerna och på allt detta byggde sionisterna byar och städerna. Allt betalt med pengar från USA, med USA dollar. Under varje Israelisk by, eller stad finns en palestinsk by eller stad. Detta erkändes också av den Israeliska sionistiska generalen, fascisten Moshe Dayan offentligt som ville framhäva vikten av den sionistiska armés våld för att bygga Israel. Och sionisternas våld mot palestinierna har fortsatt hela tiden, år efter år.
Palestinavänner,
det vi ser idag i Gaza är snarlikt det vi såg hända i Warszawas judiska getto under andra världskrig. Systematiskt och med stort våld tog nazisterna liv av judarna i getton. Idag gör sionisterna mot palestinierna densamma som nazisterna gjorde mot judarna. Sionisterna är vår tids fascister.
Kampen mot sionisterna är lång och svår.
Det finns bara en lösning, en demokratisk lösning, ett fritt och demokratiskt Palestina, slut på den rasistiska staten Israel, samma rätt för alla, en person en röst över hela Palestina. Och givetvis rösträtt för alla palestinier och deras barn och barnbarn som har tvingats fly från Palestina. Så och bara så kan freden i Palestina bli verklighet.
Palestinavänner,
Kampen fortsätter och vi ger aldrig upp.
Leva Palestina.
Krossa sionismen.

2 video från demonstrationen 15 juni.

https://drive.google.com/file/d/1T1ITQ1W_iNugAqHjN1uAL58DdcqK1t5c/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1r0tb3qyVcWjCMxQt3vcCgOoh2iVuIAKK/view?usp=sharing