Över tusen i en lång Palestinademonstration som slingrade sig över hela centrum. Uppsala 10 februari.
10 februari, 2024

Demonstrationen organiserades av Palestinska Folkets Förening i Uppsala. Fin och militant demonstration. Människor av alla ålder protesterade högljudde mot Israels folkmord i Gaza och mot ockupationen av Palestina. Kravet på eldupphör var centralt. Också kravet på att agerande från den svenska regeringen var en central fråga när nära 30 tusen palestinier har mördats av den israeliska armén. Talaren från Kommunistiska Partiet Uppsalaavdelningen var denna gång Eva Vakrakos, många applåder fick Eva. Se videon. Enligt arrangörerna kommer lördagsdemonstrationerna att fortsätta. Samma tid och plats nästa vecka, Slottsbacken 13.30. Kom alla, ni behövs!

https://drive.google.com/file/d/1cqFrmQTvzE9ad6qfQ4RftWasqmZq823D/view?usp=sharing

Talaren från Kommunistiska Partiet Uppsalaavdelningen, Eva Vakrakos.

https://drive.google.com/file/d/1EceyVjRhiOf13S63m6j9fcBV8j73DJIs/view?usp=sharing