Besök av Maj Wechselmann
19 november, 2023

Under lördagen deltog drygt 20 personer i visningen av Maj Wechselmanns film ”Atomen i mänsklighetens tjänst ?” i ABF:s lokal. Ett samarrangemang mellan K, RKU, FIB, Nej till Nato, Svensk-Kubanska föreningen och Kvinnor för fred. Maj Wechselmann var på plats och inledningstalade. Maj, fylld av engagemang och patos, erhöll stort gensvar bland publiken. Med fakta och dråpliga exempel avslöjade hon den bottenlösa sveken gällande vår säkerhetspolitik och inställning till kärnvapen och kärnkraft.

Sprid filmen, den är gratis, samla vänner för visning. Vi måste göra allt för att avslöja överhetens famösa lögner om kärnvapen som fredsgarant och kärnkraften som säker och miljömässig manade hon. Maj avtackades med en palestinaschal, buren av en veteran i solidaritetsarbetet.
– Åh, den vill jag sätta på mig genast, kommenterade hon

Vi för budkavlen vidare. I en värld av krig, folkmord och klimatkris är filmen ett tankeväckande verktyg i kampen för fred och en hållbar värld.

För den som missade mötet finns filmen att se gratis här (lösenord: Atomen12345).