Statskuppen i Ukraina 2014 – Offentligt möte i Uppsala
20 november, 2022

Ukraina 2014 – Offentligt möte i Uppsala

Under ett offentligt möte som anordnades av Uppsalaavdelningen, gav Mario Sousa ett insiktsfullt och uppskattat föredrag med rubriken Ukraina 2014. Imperialismens och extremhögerns statskupp mitt i Europa – Hur var det möjligt? Sousa tar avstamp 1991 i Ukraina och gör nedslag i de mest avgörande händelserna som föranledde den fascistiska statskuppen 2014. Om hur västvärlden och dollarmiljardärerna banade väg för inbördeskriget och dess konsekvenser fram till idag, 2022. Anförandet gavs inför närmare tjugo deltagare på Röda Stjärnan. Efter föredraget serverades hemlagad borsjtj och mötesdiskussionerna tog vid med aktivt deltagande även från de nära nog hälften icke-partimedlemmarna där.