Torgmöte i solidaritet med Venezuela och stöd till Presidenten Maduro.
3 februari, 2019

Uppsala!
Torgmöte i solidaritet med Venezuela och stöd till Presidenten Maduro.
Lördag 2 februari samlades sju organisationer till ett snabbt inkallat torgmöte i stadens centrum för att visa sin solidaritet med Venezuela och fördöma USA:s ekonomiska krig mot landet och hot om väpnad attack. Ca 70 människor deltog. De närvarande organisationer var följande: Arabiska Kulturföreningen,
Folket i Bild, Kommunistiska Partiet, Palestinska Folkets Förening, Resolver, Sveriges Kommunistiska Partiet, Svensk-Kubanska Föreningen.

Mötet enades om följande uttalande:
Vi närvarande på detta torgmöte försvarar Venezuelas rätt att vara en självständig stat. Bara folket i Venezuela har rätt att bestämma om sin egen framtid. Ingen främmande makt eller stat har rätt att blanda sig i Venezuelas politiska liv.
Vi fördömer USA:s attacker mot Venezuela!
Stoppa USA:s krig mot Venezuela!
MOT USA:S TERRORISM FÖR LATINAMERIKAS FRIHET!
Uppsala, Stora torget, lördag 2 februari 2019.