Det räcker inte med bara polisinsatser
23 november, 2018

Ur Proletären 46, 2018:

Vågen av skjutningar i Uppsala fortsätter. 13 skjutningar hittills under 2018 visar att de kriminella gäng inte har stoppats vilken polisen lovat under 2017 med den stora operationen Linsen i Gottsunda. De kriminella har flyttat sin aktivitet till stadsdelen Gränby med omgivningar. Nio skjutningar i området under året, under samma vecka dödades en man på Levertinsgatan och en på Heidenstamstorget. Polisområdeschef Per Halldén säger till Radio Uppland att Uppsala och Uppsala län aldrig varit så hårt drabbad av ett inflöde av narkotika och vapen från övriga Europa. Verkligheten visar att stora polisoperationer som Linsen inte räcker, fråga är om det är rätt väg. Verkligheten visar att det behövs starka gränskontroller samt en social politik med arbete, bostad och trygghet som grunden till att bekämpa kriminalitet.

Mario Sousa