Flera hundra på manifestation
4 september, 2016

Slut på rean – en annan värld är möjlig!

I Slottsbacken den 4:e september samlades allt fler människor och strax efter kl.14 inledde mötespresentatören Eva Vakrakos med att hälsa alla välkomna. Eva uppmanade demonstranterna att skriva till landstingspolitikerna och ställa krav på en bättre sjukvård. Papper fanns till ändamålet och alla inlägg ska lämnas in till Landstinget imorgon – måndag. Talarna på mötet var Lisa Ramquist, en utav mötesorganisatörerna, Johan Bäckander, sjuksköterska och vår partikamrat Hans Johansson.

Samtliga talare tog upp krisen inom sjukvården och hur viktigt det är att vi tar upp kampen mot de som vill genomdriva försämringar. Över 300 personer deltog i manifestationen, ett mycket lyckad resultat. Förhoppningsvis kommer flera att engagera sig i frågan och flera initiativ är att vänta.

hasse_slottsbacken
För det är som Hans Johansson avslutade sitt tal med: ”För att få en förändring till stånd går det inte att lita på politikerlöften och fackligt skrammel. Vi måste lämna ombudsmannatänkandet bakom oss. Istället för att knyta näven i byxfickan gäller det för oss gräsrötter att organisera oss och gå till kamp, först då kan en ny ordning bli möjlig!”.

Glad stämning, inte minst bland oss som sålde Proletären!
Vi ses på barrikaderna!