Palestinademonstration i Uppsala lördag 31 augusti
1 september, 2024

Stor, välorganiserad, tyst demonstration för Palestina! Bara trummorna hördes. Arrangör, Palestina Folkets Förening. Kommunistiska Partiets talare på demonstrationsmötet på Stora torget var Christine Vaple.
En bild är tagen från Al Jazeera Tv, från förre veckas Palestinademonstration i Uppsala med kända Palestinavänner.

https://drive.google.com/file/d/1nvXT46sySNgYiJaErAJSdWhFLlMOSLEn/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1q0xDku1RDptPcz8YIxaUetIFbVh0mJbU/view?usp=sharing

Tal av Christine Vaple, Kommunistiska Partiet.

Palestinavänner!

Jag undrar, finns det egentligen något viktigare än rätten till liv? Det pratas ju mycket om mänskliga rättigheter, men vissa människor har uppenbarligen mer rättigheter än andra. Och så finns det de som inte tycks ha några alls, som barnen i Palestina! Vi kräver eld upphör!

Internationella domstolen i Haag saknar visserligen makt att genomdriva sina domslut, men att man slagit fast att Israels ockupations- och bosättarpolitik är kriminell har stor politisk betydelse. Av FNs 193 medlemsstater har 145 erkänt Palestina. Ändå gör Västs regeringar ingenting konkret, bara prat hittills. Vår egen regering viker sig för husbonden i Väst, som nu fått papper på att vi är dess bananmonarki i och med DCA-avtalet och Natomedlemskap. Och utan USA skulle Israel inte ens existera.

Alla ser och alla hör… att det pågår ett folkmord i Palestina! Men vår regering gör inget för att bidra till att få ett slut på detta, och media förmedlar en ensidig och urvattnad bild. Ta t.ex. SVTs intervju med Palestinas ambassadör förra veckan. Den var skandalös! Anders Holmberg avbröt ambassadören flera gånger, och däremellan grimaserade han åt hennes ord. Så totalt respektlöst! Det är så vi indoktrineras.

Allt detta innebär att vi som står upp för Palestina måste kämpa än hårdare för att få fler att förstå vad som faktiskt händer – och framför allt varför. Alltså behöver vi lära oss mer, och utifrån kalla fakta lugnt och sakligt (vilket inte är så lätt alla gånger) prata med fler – vänner & bekanta, grannar & kolleger, och naturligtvis alla politiker vi kan nå, på alla nivåer. Även insändare är ett vapen i våra händer. Med andra ord: kampen fortsätter!   

BDS – Bojkotta terrorstaten Israel!

Krossa sionismen! Länge leve Palestina!