Insändare: Vi behöver inga ”välfärdsföretag”, vi behöver en annan politik.
17 maj, 2017

Det är inte bara vårt ungdomsförbund som varit ute i mediebruset. Partimedlemmen Hans Johansson har även han fått med en insändare som publicerades i den trycka tidningen, den 12 maj. Läs den nedan:

För att berika ägarna är det första svaret. I den politiska mylla som härskat sedan nittiotalet har samtliga riksdagspartier, Vänsterpartiet undantaget, drivit en alltmer antisocial politik. Denna har sitt har sitt ursprung i EU och dess krav på privatisering av snart sagt allt som för var offentligägt. Det som förr ansågs som självklart, att alla medborgare ska garanteras en god vård, omsorg, skola har helt kommit på skam med den utpräglade högerpolitik som bedrivs oavsett regeringsfärg. Om den politiska viljan fanns är det fullt möjligt att garantera bra kvalité inom vård och omsorg inom det offentliga. Satsa på vårdutbildning, bättre löner och arbetstidsförkortning. I stället för vinst till riskkapitalister ska våra skatter gå till verksamheterna. Vi behöver inga ”välfärdsföretag”, vi behöver en annan politik, en politik där kapitalisterna sätts på undantag och de mänskliga behoven styr.